Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Protest tegen vliegbelasting afgewezen

Reisrevue E-mailnieuwsbrief - door Klaas-Jan van Woerkom - 18Jul.08

Het hoger beroep van de BARIN (Board of Airline Representatives in The Netherlands) tegen de tickettax is door de rechtbank in Den Haag afgewezen.

Volgens de rechter is artikel 15 van het Luchtvaart Verdrag van Chicago niet van toepassing op deze Nederlandse 'milieubelasting'. De BARIN reageert teleurgesteld, maar blijft strijdvaardig. ‘Natuurlijk is dit niet wat we gehoopt hadden, maar hier houdt het voor ons niet op', aldus secretaris-generaal Frank Allard.

Wel tempo, geen haastige spoed
Het is volgens de BARIN noodzakelijk om de verdere juridische mogelijkheden grondig te bestuderen, maar ook moet er niet te lang gewacht worden met vervolgstappen. ‘We beraden ons nu op de volgende stap. Het is in ieders belang om het tempo erin te houden en zo snel mogelijk met een goed resultaat te komen.' Een mogelijke optie is om in cassatie te gaan bij de Hoge Raad.

Naast de BARIN en de European Low Fares Airline Association (ELFAA) hebben diverse maatschappijn fel geprotesteerd tegen de vliegbelasting. Passagiers kiezen in steeds grotere mate voor buitenlandse luchthavens, die ook om andere redenen vaak goedkoper zijn.

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN