Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

easyJets reactie op ticketbelasting

www.travelution.nl 18 Jul.08

Oliver Aust easyJet: "De goedkeuring van de ticketbelasting door de rechter, maakt de ticketbelasting nog steeds geen goede maatregel. De ticketbelasting moet gelden voor alle vluchten, inclusief vracht en transfer passagiers.
Reizigers die in Nederland overstappen en vrachtverkeer worden nu buiten beschouwing gelaten. Kortom, de meest vervuilende lange vluchten worden niet belast.

easyJet vervoerde vorige zomer 1,3 miljoen passagiers vanaf Schiphol. De verwachtingen zijn dat dit er deze zomer 1,1 miljoen zijn; een afname van 15 procent. We verwachten deze zomerperiode 200.000 passagiers minder te vervoeren vanaf Schiphol als gevolg van de invoering van de ticketbelasting.

Vorig jaar voorspelden we al het verlies van vakantie- en zakelijke reizigers als gevolg van de invoering van de ticketbelasting. We gaven toen ook al aan dat de ticketbelasting een ernstig negatieve impact zou hebben op de Nederlandse economie.

Wij roepen de regering op de ticketbelasting zo snel mogelijk aan te passen en te baseren op de impact die het heeft op het milieu, zoals de Tweede Kamer dit in het verleden ook heeft gevraagd. Om te voorkomen dat de Nederlandse passagiers twee keer worden belast, roept easyJet de overheid ook op om de ticketbelasting af te schaffen zodra de luchtvaart in het Europese Emissiehandelssysteem wordt opgenomen."

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN