Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

VVD Prijsvraag tegen de vliegtaks

www.vvd-west.nl door Maarten Prinsen - 22 Jul.08

Uit protest tegen de per 1 juli ingevoerde vliegtaks organiseert de VVD een prijsvraag. Zo kunnen mensen in een slagzin melden waarom zij liever vanaf Düsseldorf vliegen dan vanaf Schiphol.
De winnaar krijgt een luxe taxirit naar het Duitse vliegveld en wordt na de vakantie ook weer opgehaald.
Initiatiefnemer Paul de Krom ziet de door het ‘graaikabinet Balkenende IV’ ingevoerde vliegtaks namelijk als een ‘graat in de keel van de VVD’. Volgens de liberaal wordt er namelijk niet minder gevlogen, maar wel méér vanaf buitenlandse luchthavens. ‘De milieuwinst is dus nul, terwijl de Nederlandse consument, Schiphol, Nederlandse vliegmaatschappijen en de regionale luchthavens de rekening betalen. De enigen die profiteren van de belastingdrift van het kabinet zijn de heren Bos en De Jager van het ministerie van Financiën.’

Daarom organiseert de VVD uit protest de Zomertour-prijsvraag: “Ontwijk de vliegtaks, Vlieg Voordelig vanaf Düsseldorf”.

Maak de volgende slagzin af: “Wij vliegen vanaf Düsseldorf naar onze vakantiebestemming omdat…”

De meest originele inzending wint een verzorgde heen en terugreis per luxe touringtaxi naar de Duitse luchthaven Düsseldorf. Stuur uw reactie voor 1 augustus naar: vluchtvoorvliegtaks@tweedekamer.nl . Vermeldt u daarbij tevens uw adres, uw vertrek- en aankomstdatum en met hoeveel personen u reist.

Click on: Prijsvraag tegen de vliegtaks

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN