Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Run op vliegtickets Dusseldorf en Brussel houdt aan

TourPPress Holland Infoweb 23 Jul.08

Run op vliegtickets Dusseldorf en Brussel houdt aan
WTC-directeur: 'Vliegtax lijkt genadeklap voor luchthaven Schiphol'
De run op vliegtickets vanaf Düsseldorf en Brussel houdt aan. World Ticket Center meldt dat het aantal boekingen met vertrek vanaf buitenlandse luchthavens inmiddels met 150 procent is gestegen ten opzichte van vorig jaar. 'De vliegtax lijkt de genadeklap voor Schiphol', vreest Philippe de Knijff, directeur van het World Ticket Center. De belangstelling om alsnog een vliegticket naar een zonnige bestemming te boeken is vooral gestimuleerd door de aanhoudende regen van de afgelopen dagen. Maar gezien de betere beschikbaarheid en de lagere prijs, mede door het ontbrfeken van de vliegtax, zijn Brussel en Dusseldorf vooral in trek.

Over de grens
Phillippe de Knijff: 'Men kijkt steeds vaker over de grens bij het boeken van een vliegticket, wij tonen nu ook zelf via ons systeem automatisch de tarieven vanaf buitenlandse luchthavens. Oók als iemand eigenlijk wil vliegen vanaf Amsterdam, simpelweg omdat wij onze klanten daarmee willen aangeven dat ze honderden euro's kunnen besparen'.

Dichtbij en ver
Niet alleen Griekenland, Egypte en Turkije gaan als zoete broodjes over de toonbank, ook de verre zonzekere bestemmingen zoals Bali, Bangkok, Miami en de Pacific. worden goed verkocht.

Flexibel
'Er zijn voor de aankomende weken nog genoeg tickets beschikbaar. Maar mensen moeten wat wel flexibel zijn met betrekking tot hun vertrekdag en het aantal reisdagen', aldus De Knijff.

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN