Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Voor het eerst miljoenste passagier op Weeze

TourPress Holland 17 Sep.08

Snelle groei van populaire Duitse grensluchthaven uit hele Euregio
Het dichtbij de grens met Nederland gelegen Duitse vliegveld Weeze heeft voor het eerst in zijn vijfjarig bestaan zijn miljoenste passagier in één jaar verwelkomd. De luchthaven is de laatste tijd vooral bij Nederlanders populair als uitwijkhaven voor de vliegtax.

Heleen Koppens uit Vlijmen (Noord-Brabant) was volslagen verrast toen ze maandag 15 september bij het verlaten van het Ryanair-toestel uit Alicante door een stralend ontvangstcomité met bloemen en champagne werd gefeliciteerd (foto boven)

Gratis vlucht
Luchthaven-directeur Ludger van Bebber en Ryanair base captain Andrew Elbert overhandigden de miljoenste passagiere en haar meegereisde familie bovendien tickets voor een gratis vlucht naar één van de 33 Ryanair-bestemmingen vanaf Weeze.

Snelle groei
Airport Weeze in de Nederrijn-regio groeit ook dit jaar sneller dan alle andere internationale luchthavens in Duitsland. Na de 850.000 passagiers in het jaar 2007 worden tot eind dit jaar in Weeze al ca. 1,5 miljoen passagiers verwacht.

Motor
Grote motor van deze enorme groei is Europa’s grootste lowcost airline Ryanair. Sinds oktober 2007 vliegen zes op Weeze gestationeerde Ryanair-jets nonstop naar 33 bestemmingen in twaalf landen.

Met luchtvaartmaatschappijen als Hamburg International, Transavia, Sunexpress, Corendon, Sky Airlines und Welcome Air en ca. twintig reisorganisaties was de luchthaven in staat om in 2008 ook in het specifieke toeristische segment aanmerkelijk te groeien.

Euregio
De aan de Ned.-Duitse grens gelegen luchthaven is overigens een rasechte Euregio-luchthaven: Weeze zal dit jaar voor het eerst evenveel passagiers uit Nederland als uit Duitsland verwelkomen.

'Van nul naar één miljoen passagiers in slechts vijf jaar, dat doet niemand ons zo snel na', zegt luchthavendirecteur Ludger van Bebber verheugd. “ 'Een echte mijlpaal voor onze luchthaven, waar we allemaal erg trotys op zijn'.

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN