Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Airlines boos over voorgestelde EHS-wijzigingen

Zakenreis.nl 10 Oct.08

Het Comité van Milieu, Publieke Gezondheid en Voedselveiligheid van het Europees Parlement heeft gestemd vóór aanpassingen van het Europese emissiehandelssysteem (EHS). Het Comité wil dat in 2013 20 procent van de emissierechten wordt geveild, 5 procent meer dan in 2012, als het EHS van kracht wordt voor de luchtvaart. Verder wordt de in 2013 toegestane CO2-uitstoot van 95 procent van de referentieperiode 2004-2006 jaarlijks lineair verlaagd.
De Association of European Airlines (AEA) reageerde boos op de plannen van het Europees Parlement. Secretaris-generaal Ulrich Schulte-Strathaus: “We hebben de indruk dat sommige Parlementsleden zo dogmatisch zijn, dat zij de realiteit uit het oog verliezen. Grote regeringen in Europa bereiden staatsgaranties voor van honderden miljarden euro's voor de nationale banksystemen, omdat de wereld in de grootste fiscale crisis ooit zit en had op weg is naar een diepe recessie, die beide hele economieën zal veranderen. Hoe zal dit de luchtvaart beïnvloeden? Significant, natuurlijk. En toch blijven politici een fixatie houden dat airlines zullen groeien en groeien, en dat daarom het veilingniveau van de emissierechten moet worden verhoogd tot boven dat van andere industrieën en de toelage voor gratis rechten verlaagd - en dat alles zonder de minste evaluatie van de effecten. Met deze beslissing trekt het Milieucomité effectief een politieke consensus tussen de Raad en het Europees Parlement drie maanden geleden in twijfel."

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN