Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

LUCHTVAARTMAATSCHAPPIJEN IN CASSATIE TEGEN DE VLIEGTAKS`

BARIN Mededeling 13 Oct.08

Luchtvaartmaatschappijen in Nederland, verenigd in de BARIN - Board of Airline Reperesentatives In the Netherlands, blijven strijden tegen de in hun ogen illegale vliegbelasting die de regering aan de Nederlandse luchtreiziger oplegde per 1 juli 2008. Zij gaan daarom in cassatie en leggen zich niet neer bij eerdere uitspraken van de rechter.
De effecten van de invoering van deze vliegtax beginnen zich namelijk duidelijk te manifesteren. Er is sprake van een forse daling van 319.000 lokaal vertrekkende passagiers vanaf Schiphol gedurende de maanden juli, augustus en september.
Op luchthavens net buiten de Nederlandse landsgrenzen zoals Brussel , Dusseldorf en Weeze steeg het aantal vertrekkende Nederlanders echter met 62%, 74% en vanaf Weeze zelfs met 300%.

Het Amsterdam Toerisme en Congres Bureau en de Kamer van Koophandel Amsterdam schatten dat de omzetdaling in de toeristische sector zeker de 285 miljoen euro zal overstijgen en verwachten een uiteindelijke economische schade van 1 miljard euro.

Staatssecretaris K. de Jager van financiŽn gaf zelf aan gedurende het spoeddebat in de Tweede Kamer op 26 maart 2008 dat de werkgelegenheid op en vlakbij de luchthaven vijfduizend tot tienduizend kleiner zal zijn.

Ondanks de recente toezegging van minister-president Balkenende dat er geen zogenaamde opstapeling van belastingen zal zijn wanneer er in Europa een emissiehandelsysteem van start gaat in 2012, menen de luchtvaartmaatschappijen dat de schade die tussentijds wordt toegebracht aan de industrie onrechtmatig en onaanvaardbaar is.


Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN