Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Duits vliegveld floreert bij onze vliegtaks

BNR radio - BNR.nl 20 Oct.08

Het piepkleine Duitse vliegveld Weeze doet goede zaken dankzij de Nederlandse vliegtaks. Weeze zag het aantal passagiers dit jaar verdrievoudigen. Van de anderhalf miljoen passagiers die dit jaar via Weeze reisden, kwam de helft uit Nederland, blijkt uit een reportage van BNR. Vakantiegangers zeggen per persoon 80 tot 100 euro goedkoper uit te zijn.

Reisorganisatie ANVR laat onderzoek doen naar de gevolgen van de vliegtaks. De studie moet antwoord geven op de vraag of de belastingopbrengst opweegt tegen de negatieve effecten op de Nederlandse economie. Bij het onderzoek wordt onder meer gekeken naar naar de lagere omzet van vliegvelden, luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus. Ook de dalende bestedingen van buitenlandse toeristen zijn onderdeel van het onderzoek. Begin 2009 zijn de resultaten bekend.

De nieuwe belasting op vliegen bedraagt 11,25 euro per ticket voor vluchten tot 2500 kilometer. Daarboven geldt een tarief van 45 euro. Het bedrijfsleven heeft zich altijd fel tegen de taks gekeerd. KLM-topman Peter Hartman noemde eerder de vliegtaks ,,een platvloerse belastingmaatregel met een averechts effect op het milieu. Er zijn ook al enkele rechtszaken over gevoerd.

AUDIO click on:
BNR-verslaggever Harmen van der Veen onderzocht in Weeze de effecten van de vliegtax - Interview with BARIN Chairman Huib Gorter
Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN