Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Invoering vliegtaks in België gaat niet door

www.luchtvaartnieuws.nl 7 Nov.08

BRUSSEL - Voor Nederlandse luchtreizigers blijft het toch de moeite lonen om de vliegtaks in eigen land te ‘ontduiken’ door te vertrekken vanaf Belgische luchthavens. De Belgische federale regering heeft besloten de invoering van de taks te schrappen, nadat er vrijdagochtend (7 november) overleg plaatsvond met de gewestregeringen. De vliegtaks lag zwaar onder vuur van de Belgische reis- en luchtvaartsector.

Gevreesd werd dat net als in Nederland veel reizigers ervoor zouden kiezen de belasting te ontlopen door te vertrekken vanaf luchthavens over de grens. Een daling van het aantal passagiers werd gevreesd, en low cost carrier Ryanair dreigde zelfs de omvangrijke ‘base’ op de luchthaven van Charleroi te sluiten. Veel banen zouden op het spel komen te staan.

Niet alleen de sector zelf, maar ook De Vlaamse en de Waalse regering waren tegen de invoering van de vliegbelasting. Volgens Vlaams minister van Leefmilieu Hilde Crevits (CD&V) was invoering van de vliegbelasting bovendien onwettig, omdat milieuheffingen in België een zaak van de gewesten zijn.

Door af te zien van invoering van de vliegbelasting loopt de Belgische regering de 130 miljoen euro mis die de taks jaarlijks had moeten opleveren. Hoe dit bedrag zal moeten worden gecompenseerd is nog onduidelijk.


Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN