Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

AEA wil geen emissiehandel zonder één luchtruim

Zakenreis.nl 17 Nov.08

De hoofden van de 35 belangrijkste Europese lijndienstmaatschappijen, verenigd in de AEA, hebben nationale regeringen en Europese instituties opgeroepen de waarde van de luchtvaart te erkennen.

Zij willen geen emissiehandelssysteem zonder de realisatie van één Europees luchtruim. Hiertoe hebben de 35 de zogeheten 'Verklaring van Den Haag' opgesteld, onder leiding van de huidige AEA-voorzitter en president-directeur van KLM, Peter Hartman. "We kunnen ons geen leven voorstellen zonder adequate infrastructuur voor mobiele telefoons, wegen en elektriciteit - of onze economie zonder een duurzame luchtvaartinfrastructuur.

De luchtvaart ligt ten grondslag aan Europese mobiliteit, welvaart en banen. Zeker nu, in de huidige ernstige economische teruggang, staat de duurzaamheid van de Europese luchtvaart op het spel," aldus Hartman.
De AEA wil dat de Europese Unie dit erkent en met een passend regelgevend kader komt.

Het emissiehandelssysteem dat vanaf 2012 ook voor de luchtvaart geldt, moet mondiaal worden ingevoerd, anders gaat het ten koste van de concurrentiepositie van de Europese luchtvaartmaatschappijen, vindt de belangenvereniging.

Verder benadrukt de Verklaring van Den Haag de noodzaak voor de implementatie van één Europees luchtruim. Hiermee kan een flinke besparing op CO2-uitstoot door airlines worden gerealiseerd, aldus de AEA.Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN