Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

'Schade door vliegtaks bedraagt al 1 miljard euro'

www.luchtvaartnieuws.nl 8 Dec.08

HILVERSUM - De economische schade als gevolg van de invoering van de vliegbelasting bedraagt na amper een halfjaar al één miljard euro. Dat blijkt uit voorlopige cijfers die maandag (8 december) bekend werden gemaakt in het televisieprogramma Goedemorgen Nederland. Schiphol liep volgens de Board of Airline Representatives in the Netherlands (BARIN) sinds juli al zo’n 525.000 reizigers mis door de vliegtax.

Volgens secretaris-generaal Frank Allard van BARIN zoeken Nederlandse reizigers in groten getale hun heil op luchthavens over de grens. Zo steeg het aantal Nederlandse reizigers op Brussels Airport met 74 procent, op Düsseldorf International met 62 procent en op het kleinere Airport Weeze zelfs met 300 procent.

De BARIN zegt in januari definitieve cijfers over de schade als gevolg van de invoering van de vliegtaks naar buiten te komen. Ook gaat de overkoepelende organisatie van luchtvaartmaatschappijen in Nederland net als Maastricht Aachen Airport en Ryanair bij de Hoge Raad in cassatie tegen een eerdere uitspraak van de rechter over de vliegtaks. Op deze manier hoopt de sector de heffing alsnog van tafel te krijgen.

De op 1 juli dit jaar ingevoerd vliegtaks moet de schatkist jaarlijks 350 miljoen euro opleveren.

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN