Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Brussels Airlines gaat concurrentie met KLM aan

Zakenreis.nl 11 Dec.08

Brussels Airlines is officieel geaccepteerd als kandidaat-lid van Star Alliance. Hiermee begeeft de alliantie van onder andere Lufthansa en United zich in de achtertuin van concurrent SkyTeam, waartoe Air France-KLM behoort.

Met het KLM-bastion Schiphol op twee uur rijden en Air France-hub Parijs Charles de Gaulle op een soortgelijke afstand, is het niet verwonderlijk dat de topmannen van de Star Alliance-carriers besloten hebben Brussels Airlines met open armen te verwelkomen. De keuze van Brussels Airlines voor Star Alliance is niet alleen in geografisch opzicht logisch, ook het feit dat Lufthansa, één van de oprichters van de alliantie, van plan is de Belgische carrier volledig over te nemen heeft natuurlijk meegespeeld.

"We wilden lid worden van een alliantie, maar niet als de zoveelste deelnemer," aldus co-gedelegeerd bestuurder Bernard Gustin van Brussels Airlines. "Dit is niet het geval bij de Star Alliance, dankzij ons partnerschap met 'founding member' Lufthansa."

Schiphol kan haar borst natmaken zodra Brussels Airlines over ongeveer anderhalf jaar, waarin de nodige technische aanpassingen worden gedaan, volledig lid is geworden van de Star Alliance. "Als standalone carrier beschouwden wij de ontwikkeling van de hogesnelheidslijn van Amsterdam via Brussel naar Parijs als een bedreiging," zegt Gustin. "Nu we samen gaan werken met de Star Alliance-carriers, is dat veranderd in een grote kans. We zien nu al grensoverschrijdend verkeer van passagiers uit landen waar de andere allianties hubs hebben en verwachten dat dit alleen maar toe zal nemen wanneer we het volledige Star-netwerk kunnen aanbieden."

Gustin doelt uiteraard op buurlanden Nederland en Frankrijk. Wat het aantal Nederlandse passagiers betreft, heeft Brussels Airlines dit jaar een groei gerealiseerd van 30 procent. Of dat puur aan de vliegtaks is toe te schrijven, durft woordvoerder Geert Sciot van Brussels Airlines niet te zeggen. "We hebben het idee dat steeds meer Nederlanders die onder de Moerdijk wonen, zich realiseren dat het prijsbeeld van Brussels Airlines aantrekkelijker is dan dat van KLM. Brussels Airlines heeft nu eenmaal op Brussels Airport niet de dominante marktpositie die KLM op Schiphol inneemt."

Click on: www.zakenreis.nl

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN