Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Düsseldorf Airport: verdere sterke groei vanuit Nederland verwacht

TourPress Holland 5 Jan.09

Tickettaxvrij 'dichtbijvliegveld' presenteert zich op de Vakantiebeurs
Düsseldorf International Airport verwacht ook dit jaar een voortgaande sterke groei van het aantal passagiers vanuit Nederland. Op de Vakantiebeurs 2009 in Utrecht presenteert het internationale vliegveld zich voor het eerst aan media, reisbranche en consument als dé vertrekhaven voor de Nederlandse toerist, die niet wil worden geconfronteerd met de vliegtax uit eigen land.

De gloednieuwe terminal van Düsseldorf International Airport biedt aan de passagiers alle faciliteiten en korte wachttijden en routes.

In 2008 maakten meer dan 18 miljoen vliegtuigpassagiers voor aankomst of vertrek gebruik van de luchthaven Düsseldorf. Daaronder bevonden zich meer reizigers uit Nederland dan ooit tevoren.

Sterke groei
In 2005 telde de op twee na grootste Duitse airport meer dan een half miljoen Nederlandse passagiers, in 2008 waren dat er al ongeveer een miljoen en hun aantal groeit nog steeds.

Aantrekkelijk
Wat Düsseldorf International, naast het ontbreken van de Nederlandse tickettax -de door een grote meerderheid van de bevolking afgewezen speciale vliegbelasting- voor reizigers uit het nabije buurland zo aantrekkelijk maakt? 'Ten eerste natuurlijk de directe en daardoor snelle verbinding over de weg', aldus Janine Franke van de afdeling communicatie van de luchthaven.

Met de auto..
Met de auto is Düsseldorf International vanuit Nederland via de zogenoemde luchthavenbrug vanaf de A44 snel te bereiken. Er wordt bovendien hard gewerkt aan de uitbreiding van parkeervoorzieningen. Vanaf voorjaar 2009 zijn er 20.000 parkeerplaatsen tegen relatief gunstige prijzen beschikbaar. Een week in het lang parkeren-gebied kost 63 Euro, 14 dagen kost 78,- Euro.

...of de trein
Düfsseldorf Airport is ook snel en gemakkelijk vanuit Nederland bereikbaar met de internationale trein. NS Hispeed biedt tickets aan vanaf € 19,- euro per enkele reis. En vanaf Düsseldorf Hauptbahnhof is de luchthaven met een speciale, snelle verbinding via het spoor, gemakkelijkk te bereiken.

Routenet
Naast een optimaal verkeersverbinding profiteren passagiers van de luchthaven van een aaneengesloten routenet. Vanuit Düsseldorf vliegen 77 luchtvaartmaatschappijen naar 180 bestemmingen wereldwijd. Er is een moderne terminal, die alle vertrekkende en arriverderen passagiers snelle afhandeling en korte en comfortabele routes garandeert.

Prijsvoordeel
Bijkomend voordeel bij vertrek vanuit Düsseldorf voor een vakantiereis is bovendien, dat Nederlanders een extra prijsvoordeel kunnen genieten omdat onze vakantieperiodes niet met die in Duitsland samenvallen.

alltours
De in Nederland sterk groeiende Duitse touroperator alltours bijvoorbeeld, heeft een belangrijk deel van haar speciaal op Nederlandse toeristen gerichte aanbod daarop afgestemd. En ook andere reisorganisaties bieden dat voordeel.

Informatie
Düsseldorf Airport verstrekt op Vakantiebeurs 2009 (Hal1, stand B154) alle gewenste informatie aan de consument. Vertegenwoordigers van media en reisbranche kunnen op woensdag 14 januari en vrijdag 16 januari afspraken maken met vertegenwoordigers van de afdelingen communicatie en consumenten marketing.

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN