Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

In 2008 voor het eerst meer Nederlandse passagiers dan Duitse in sensationeel jaar voor Duitse luchthaven Weeze

TourPPress Holland 14 Jan.09

De Duitse luchthaven Weeze, niet ver van de grens bij Nijmegen, heeft een sensationeel jaar achter de rug. In 2008 werd een jaarresultaat van 1.525.063 passagier geboekt, een groei met maar liefst 80 procent. Geen van de andere de 23 internationale vliegvelden in Duitsland kon daaraan tippen. Het aandeel Nederklandse passagiers steeg naar 52 (36) procent.
De groei is vooral te danken aan de prominente aanwezigheid van Ryanair, Europa’s grootste low cost airline. De Ieren hebben de in 2007 geopende thuisbasis, met hun zes Boeing 737-800's, in het afgelopen jaar sterk uitgebreid.

Bestemmingen
Vanaf Weeze vliegt Ryanair in het huidige winterseizoen naar circa 30 bestemmingen. Twaalf nieuwe bestemmingen, waaronder Berlijn, Dublin en Tenerife, staan in deze winter nieuw op het programma. Naast Ryanair kon de Aiport Weeze in 2008 zes ander maatschappijen in het vliegvakantie segment begroeten.

Airlines
Hamburg International heeft haar aanbod vanaf Airport Weeze duidelijk vergroot. Sky Airlines deed opnieuw succesvol vanaf Weeze de Turkse bestemmingen aan. Sunexpress (dochteronderneming van Lufthansa), Transavia en Corendon Airlines uit Nederland en de Oostenrijkse Welcome Air waren in 2008 nieuwkomers in Weeze.

Twintig vakantieaanbieders
Het uitgebreide toeristische aanbod verscheen in de reisbrochures van meer dan twintig gerenommeerde Duitse en Nederlandse vakantieaanbieders.

Gemakkelijk bereikbaar
Airport Weeze is gemakkelijk bereikbaar voor veel Nedetrlanders. De luchthaven verwerkte daardoor in het afgelopen jaar voor het eerst meer Nederlandse dan Duitse zakenreizigers en vakantiegangers: Het aandeel van de Nederlandse 'westerburen' steeg van 36 naar 52 procent. Dat is vrijwel zeker mede te danken aan de vliegtax in Nederland.

Opzienbarend
Directeur Ludger van Bebber is zeer tevreden met de opzienbarende stijgende lijn van zijn luchthaven: 'Het was een fantastisch jaar waarin de Ryanair-expansie onze verwachtingen overtrof'.

Vijf jaar
Weeze bestond in mei 2008 vijf jaar, in september werd voor het eerst de miljoenste passagier binnen een jaar verwelkomd. Slechts twee maanden later steeg Airport Weeze op de passagiers-hitlijst voor het eerst, na Düsseldorf International en Köln/Bonn, naar de derde plaats in de deelstaat in Nordrhein – Westfalen.

Op naar 2 miljoen
In 2009 zijn Ludger van Bebber en zijn team van plan dit succes voort te zetten: “Wij gaan uit van een minimale steiging van 50 procent uit. In de komende 12 maanden willen wij voor het eerst de grens van twee miljoen passagiers passeren".

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN