Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Airport Weeze: 61 pct. meer passagiers in januari - Prognose 2009: groei boven de twee miljoen, helft uit Nederland

TourPress Holland 4 Feb.09

De Duitse luchthaven Weeze, niet ver van de grens bij Nijmegen, heeft de sterke groei van het aantal passagiers ook in januari voortgezet. In die maand werden bijna 137.500 passagiers vervoerd, 61 procent meer dan in dezelfde maand van het voorgaande jaar. Met deze groei blijft Airport Weeze aan kop van de 23 internationale luchthavens in Duitsland. Voor geheel 2009 worden op het vliegveld in de Nederrhein meer dan 2 miljoen passagiers verwacht, een stijging met tenminste 35 procent ten opzichte van de ruim 1,52 mln. in 2008.

Nederlanders
Het vliegveld Weeze is, mede als gevolg van de vliegtaks, erg in trek bij passagiers en zakenreizigers uit Nederland. Meer dan de helft van de vanaf Weeze startende passagiers is afkomstig uit Nederland.

“Wij verheugen ons zeer, dat wij in deze conjunctureel roerige tijden positieve cijfers kunnen blijven presenteren,” zegt directeur Ludger van Bebber. Met de prognose van tenminste 2 miljoen passagiers in 2009 blijft Weeze royaal binnen haar eerder geformuleerde doelstelling.

Vijf jaar
Weeze bestond in mei 2008 vijf jaar, in september werd voor het eerst de miljoenste passagier binnen een jaar verwelkomd. Slechts twee maanden later steeg Airport Weeze op de passagiers-hitlijst voor het eerst, na Düsseldorf International en Köln/Bonn, naar de derde plaats in de deelstaat in Nordrhein – Westfalen.

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN