Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Schiphol in duikvlucht, vliegtaks op de korrel - Eurlings wil alle kosten op een rijtje

De Telegraaf 6 Feb.09

Van onze verslaggevers

DEN HAAG, vrijdag
Minister Eurlings (Verkeer) stelt de vliegtaks ter discussie.
De recente krimpcijfers van de in een duikvlucht belande nationale luchthaven hebben de verkeersminister geschokt.
De toekomst van Schiphol als groot internationaal knooppunt – en daarmee als trekker van onze nationale economie – staat volgens hem op het spel.
„Linksom of rechtsom moeten we iets doen aan de onkosten die de vliegtickets via Schiphol zo duur maken”, zegt de CDA-bewindsman.

Op Schiphol is men aangenaam verrast door de plotse steun. „Ik ben blij dat de ernst van de situatie eindelijk wordt ingezien”, zegt president-directeur Peter Hartman van KLM.
„De luchthaven is één van de grootste werkgevers van dit land. Als we dat willen bewaren, kunnen we ons al die hoge heffingen niet veroorloven.”

Eurlings wil alle kosten op een rijtje

Van een onzer verslaggevers


AMSTERDAM, vrijdag
Vliegtaks, veiligheidskosten, landingstarieven, isolatiebijdragen; over de hele linie prijst Schiphol zich uit de markt. Terwijl omliggende luchthavens zoals Frankfurt en Charles de Gaulle bij Parijs blijven groeien, nam het aantal passagiers van en naar Amsterdam in januari met bijna tien procent af vergeleken bij een jaar geleden.
„Schiphol blijkt na Heathrow de duurste luchthaven van Europa. Dat kunnen we niet hebben”, aldus minister Eurlings (Verkeer).
Binnen twee maanden wil hij de conclusies op tafel hebben van een onderzoek naar de oorzaken van de hoge ticketprijzen. Het bedrijfsleven klaagt al langer dat veiligheidspoortjes en geluidsisolatie elders niet in de ticketprijs verrekend worden, maar door de overheid worden betaald.

Staatssecretaris De Jager (Financiën) is verbaasd dat Eurlings de zaag in de vliegtaks zet. De belasting, die Nederlandse reizigers sinds juli vorig jaar massaal naar andere vlieghavens jaagt, moet jaarlijks 350 miljoen euro in de schatkist brengen.
„De vliegtaks is vastgelegd in het regeerakkoord”, laat de woordvoerder van De Jager weten. „Het zal heel erg lastig worden om dat te veranderen.”


Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN