Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Bedrijfsleven verzoekt Balkenende om afschaffing vliegbelasting

www.luchtvaartnieuws.nl 17 Feb.09

AMSTERDAM - Het Nederlandse bedrijfsleven heeft maandag (16 februari) een nieuwe oproep gedaan aan de regering om de vliegbelasting af te schaffen.

In een brief aan minister-president Balkende schrijft de voorzitter van de Amsterdamse Kamer van Koophandel zich ernstig zorgen te maken over de 'ongunstige kostenontwikkelingen voor de luchtvaart in Nederland en de impact die dit heeft op de internationale concurrentiepositie van Schiphol en daarmee van Nederland'.

Volgens de KvK van Amsterdam valt de opbrengst van de vliegtaks in het niet bij de gederfde inkomsten voor Nederland. Ook is het milieu niet gediend bij de vlucht van passagiers naar luchthavens over de grens, staat in de brief.

De brief sluit af met het verzoek de vliegbelasting 'zo snel mogelijk af te schaffen om verdere schade aan de Nederlandse economie te voorkomen'.

Het versturen van de brief naar de minister-president vond tevens plaats namens de Kamers van Koophandel van Rotterdam en Den Haag, en andere belangenorganisaties in het bedrijfsleven.

Vanuit de luchtvaart verbonden Air Cargo Nederland, de Nederlandse Vereniging van Luchthavens en de BARIN (Board of Airline Representatives in The Netherlands) zich aan het schrijven.

Van onze redactie

Click on: www.luchtvaartnieuws.nl

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN