Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Bedrijfsleven roept om afschaffen vliegtaks

Reisrevue E-mailnieuwsbrief - door Klaas-Jan van Woerkom - 17 Feb.09

Het Nederlandse bedrijfleven, onder aanvoering van de KvK Amsterdam, roept premier Balkenende op om de vliegtaks per direct af te schaffen.

In een brandbrief, die mede is ondertekend door ANVR-directeur Frank Oostdam en secretaris-generaal Frank Allard van de BARIN, wordt de regering gewezen op de verslechterde concurrentiepositie van Schiphol en de uittocht van reizigers richting Duitse en Belgische luchthavens.

Schade
Tussen het moment van invoering van de belasting en januari 2009 waren er 810.000 minder passagiers op Schiphol. Volgens de vertegenwoordigers van het bedrijfsleven heeft de taks niet alleen een negatief effect op de luchtvaart, maar ook op verwante sectoren als het toerisme en de congreswereld.

Volgens een onderzoek van de ANVR, dat naar verwachting eind maart verschijnt, ligt de geraamde jaarlijkse opbrengst van de vliegtaks, voorheen begroot op 350 miljoen euro, nu al honderd miljoen lager. Door het wegblijven van passagiers is het verlies voor de schatkist al meer dan een miljard.

Download de brief aan de regering hier.Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN