Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Brandbrief: 'stop onmiddellijk met de vliegtax'

TourPress Holland 17 Feb.09

In een brief aan minister-president Balkenende heeft een aantal topmensen uit het Nederlands bedrijfsleven de regering maandag 16 februari opnieuw opgeroepen met onmiddellijke ingang de vliegbelasting af te schaffen. De brief is verzonden door de voorzitter van de Kamer van Koophandel in Amsterdam en mede ondertekend door prominente vertegenwoordigers van een aantal organisaties, waaronder uit de sector luchtvaart en toerisme het ANVR, het Amsterdams Toerisme en Congres Bureau, BARIN en Air Cargo Nederland.

Zorgen
De briefschrijvers maken zich ernstig zorgen over de negatieve gevolgen van het dure Schiphol op de internationale concurrentiepositie van ons land. Het inkomend buitenlands toerisme, waarvan 40 procent voor de reis naar Nederland gebruik maakt van het vliegtuig, viel daardoor met 7 procent terug in 2008, aldus de brief, en Nederlandse vliegtuigpassagiers nemen massaal de wijk naar buitenlandse luchthavens.

Pendelbussen
'Luchthaven Brussel biedt vanaf 1 maart 2009 pendelbussen aan vanuit Utrecht via Rotterdam en Breda naar Brussel. In 2008 kozen al 3.5 miljoen
Nederlandse passagiers voor de luchthavens Brussel, Charleroi, Weeze en Düsseldorf', constateert de brief..

Luchthavens
Het aantal Nederlandse passagiers groeide in 2008 op deze luchthavens met respectievelijk 74%, 20%, 270% (!) en 60%', zo vat de KvK-voorzitter samen. Vanaf Schiphol vertrokken er 810.000 passagiers minder in de periode van juli 2008 tot en met januari 2009 vergeleken met dezelfde periode in 2007/2008.

Verlies
Het uitwijken van passagiers naar het buitenland levert een verwacht verlies van 10-25% aan werkgelegenheid bij Schiphol Group op en zorgt daarnaast voor rake klappen in andere sectoren.

Stoppen met vliegtaks
'De opbrengst van de vliegtaks valt in het niet bij de gederfde inkomsten voor Nederland. Daarnaast is het milieu niet gediend bij de vlucht van passagiers naar luchthavens over de grenzen', aldus de brief, die afsluit met het dringend verzoek om vanwege al deze argumenten de vliegtaks te beëindigen.

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN