Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Verguisde vliegtaks geschrapt - Schrappen heffing oppepper voor economie

De Telegraaf 25 Mar.09

Van onze parlementaire redactie

DEN HAAG, woensdag
Vakantiegangers zijn al deze zomer verlost van de gehate vliegtaks. De heffing wordt ÚÚn jaar na de invoering per 1 juli 2009 afgeschaft.
Het schrappen van de taks heeft een prijskaartje van 350 miljoen euro per jaar en is een van de maatregelen uit het miljardenpakket aan investeringen die de coalitiepartijen en sociale partners gisteravond sloten om de economie een oppepper te geven.
Het is nog onduidelijk hoe mensen die al een vliegreis na 1 juli hebben geboekt, het heffingsbedrag terugkrijgen. Voor EU-vluchten geldt een heffing van 11,25 euro, voor langere vluchten 45 euro. Volgens het kabinet kunnen mensen zich het beste wenden tot hun tussenpersoon of vliegmaatschappij.
De onderhandelaars van CDA, PvdA en ChristenUnie bezegelden gisteravond het akkoord met werkgevers en werknemers, de vakbeweging is bereid over een latere AOWdatum mee te denken in ruil voor het onaangetast laten van de pensioenen.
De coalitie gaat de crisis te lijf door circa 6 miljard euro te investeren. Het gaat dan onder meer om scholing, kennis en re´ntegratie op de arbeidsmarkt (1 miljard); de aanpak van jeugdwerkloosheid (250 miljoen); het vervroegen van infraprojecten voor de weg (400 miljoen) en water (200 miljoen); onderhoud voor scholen (215 miljoen) en voor zorginstellingen (320 miljoen); duurzame energie en isolatie van woningen (400 miljoen), meer windmolens (160 miljoen); een slooppremie voor bestelwagens (60 miljoen); en kustversterking (130 miljoen).


Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN