Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

NBTC: Afschaffing vliegtaks positief voor inkomend toerisme

TourPRess Holland 25 Mar.09

Jos Vranken: 'Steun voor Holland-promotie blijft onverminderd nodig'

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) is verheugd over de afschaffing van de vliegtaks, een maatregel die vandaag in het kader van de economische crisis is genomen. De maatregel verbetert de concurrentiepositie van Nederland. Maar steun aan het inkomend toerisme blijft onverminderd nodig. Volgens recent onderzoek naar de effecten van de vliegtaks, uitgevoerd door SEO Economisch Onderzoek, was de verwachting dat het inkomend toerisme als gevolg van de vliegtaks met 2% per jaar terug zou lopen.

Concurrentiepositie
Jos Vranken, algemeen directeur NBTC: Ik heb er vertrouwen in dat Nederland als gevolg van de afschaffing van de vliegtaks zijn internationale concurrentiepositie als bestemming versterkt. Essentieel hiervoor is de bereikbaarheid en betaalbaarheid van ons land".

Stimulans
Vranken rekent erop dat de afschaffing van de vliegtaks ook een stimulans vormt voor luchtvaartmaatschappijen om hun investeringsplannen en toezeggingen met betrekking tot routes en frequenties, die tijdelijk zijn bevroren, op korte termijn te herzien.

"Via onze buitenlandse kantoren zullen we de internationale media, reisindustrie en consument op de hoogte stellen dat Nederland een goed bereikbare en betaalbare bestemming is, voegt Vranken daaraan toe.

Steun blijft nodig
Ondanks het verwachte positieve effect van de afschaffing van de vliegtaks blijft steun aan het inkomend toerisme onverminderd nodig. Jos Vranken: Een flink deel van de sector is naast de binnenlandse markt afhankelijk van internationaal bezoek".

Budgetten en krachten bundelen
Om dalende bezettingsgraden het hoofd te bieden, is het volgens de NBTC-topman essentieel om juist in mindere tijden de krachten en budgetten voor toeristische promotie te bundelen. Dit om de slag- en concurrentie-kracht en zichtbaarheid van Nederland als bestemming te waarborgen.

Holland-promotie loont
Vranken: "En euro die besteed wordt aan de promotie van Holland levert zon veertig euro aan omzet in Nederland op. Kortom Holland-promotie loont!

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN