Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Passagiersaantal Eindhoven Airport daalt vanwege crisis en vliegtaks

Luchtvaartnieuws.nl 1 Apr.09

EINDHOVEN - Het passagiersvervoer op Eindhoven Airport heeft te lijden onder de negatieve gevolgen van de economische crisis en de vliegtaks. In het eerste kwartaal verwerkte de tweede luchthaven van Nederland 299.000 passagiers, een afname van 9,4 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Vorig jaar realiseerde Eindhoven Airport in het eerste kwartaal nog een passagiersgroei van bijna twintig procent.

Vanaf Eindhoven Airport werd gedurende het eerste kwartaal naar vijftien lijndienstbestemmingen gevlogen; in januari tot en met maart 2008 waren dat nog 18 bestemmingen. In dit segment daalde het aantal reizigers met zeven procent. Het aantal passagiers dat gebruikmaakte van vakantiecharters daalde met 46 procent.

Eindhoven Airport verwacht dat de afschaffing van de vliegtaks per 1 juli een gunstig effect heeft op het aantal boekingen, ondanks de ongunstige economische vooruitzichten. “Eindhoven Airport speelt hierdoor weer in een gelijk speelveld met buitenlandse luchthavens”, zegt luchthavendirecteur Joost Meijs. De luchthaven heeft ook de tarieven voor lang parkeren met 22 procent verlaagd.

Het aantal bestemmingen dat per lijndienst bereikbaar is vanaf Eindhoven groeit dit kwartaal met vier. Ryanair gaat vliegen op Bristol, Reus en Alghero, terwijl Wizz Air een lijndienst naar Praag opent. Niettemin verwacht Eindhoven Airport over heel 2009 een daling van het aantal passagiers ten opzichte van 2008.


Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN