Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Schijtnoot

Reisrevue weblog Ruud Klep - 16 Apr.09

De vliegtaks wordt afgeschaft. Ook vanuit Travel Foundation Nederland geven we graag een compliment aan de ANVR, de BARIN en al die andere organisaties die het afgelopen jaar druk hebben gelobbyd in Den Haag.

Een mooi succes dat wat mij betreft naar meer smaakt. Want met het afschaffen van de vliegtaks is het probleem van klimaatverandering en CO2 uitstoot door de luchtvaart helaas niet opgelost. Nu stil blijven zitten zou een verkeerd signaal zijn.

Onlangs kondigde Boeing aan dat het bedrijf verschillende biobrandstoffen aan het testen is. Olie uit de jatropha plant, die in de volksmond schijtnoot wordt genoemd vanwege de laxerende werking, is veelbelovend. Volgens directeur milieustrategie Billy Glover is ‘de olie van de jatropha technisch zelfs beter dan kerosine: het levert meer energie en is beter bestand tegen kou’.

Zou het niet mooi zijn als we vanuit de toeristische branche ons hard gaan maken voor een duurzame luchtvaart? Druk uitoefenen op Den Haag en Brussel om biobrandstoffen versneld in te voeren. Zodat we in de (nabije) toekomst een duurzame luchtvaart hebben. En we blijvend kunnen genieten van al die mooie vakantiebestemmingen. Wie meldt zich aan? Mijn steun heeft het lobbyteam voor de schijtnoot al!

Ruud Klep,
Directeur Travel Foundation Nederland

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN