Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Meer Nederlandse passagiers KLM dankzij afschaffing vliegtaks

Luchtvaartnieuws.nl 22 Jun.09

SCHIPHOL - In juli en augustus vervoert KLM vijf procent meer Nederlandse passagiers in vergelijking met dezelfde maanden vorig jaar. Dat zegt Bram Gräber, directeur van KLM Nederland, in het Financieele Dagblad. Volgens Gräber is deze groei te danken aan de afschaffing van de vliegtaks per 1 juli van dit jaar.

De invoering van de vliegbelasting op 1 juli 2008 had een uittocht van Nederlandse reizigers naar luchthavens over de grens tot gevolg. De taks geldt alleen voor reizigers die hun reis op een Nederlandse luchthaven beginnen. Afgelopen voorjaar besloot de regering de belasting af te schaffen wegens de negatieve effecten voor de reissector.

De groei is volledig te danken aan een toename van het vakantieverkeer. Het zakelijk verkeer blijft nog sterk achter ten opzichte van een jaar geleden. Om zakelijke reizigers aan zich te binden introduceert KLM eind dit jaar net als Air France een tussenklasse.


Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN