Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Belastingdienst: Geen vliegbelasting meer per 1 juli 2009

Belastingdienst actueel 2 Jul.09

Vanaf 1 juli 2009 betalen de Nederlandse luchthavens geen vliegbelasting meer voor reizigers die vanaf deze luchthavens vertrekken.
Afhankelijk van de bestemming van de passagiers betaalden de luchthavens per reiziger 11,25 of 45. De vliegbelasting werd via de vliegmaatschappijen meestal doorberekend aan de reizigers.

Vliegbelasting al betaald
Hebt u een ticket gekocht en betaald inclusief vliegbelasting, maar vliegt u pas 1 juli of later? Dan kunt u de vliegbelasting terugvragen bij de organisatie waar u uw ticket hebt geboekt.

Aangifte- en administratieplicht vervalt
De luchthavens hoeven met ingang van het 3e kwartaal van 2009 geen aangifte meer te doen en geen vliegbelasting meer te betalen.

Voor luchthavens en luchtvaartmaatschappijen vervalt de administratieplicht. De luchtvaartmaatschappijen hoeven na 1 juli 2009 niet meer bij te houden hoeveel passagiers er naar welke bestemmingen vertrekken. Ook hoeven zij deze gegevens voor de vliegbelasting niet meer aan luchthavens door te geven.
Fiscaal stimuleringspakket

De maatregel om reizigers geen vliegbelasting meer te laten betalen is onderdeel van het Fiscaal stimuleringspakket. In die wet staan fiscale maatregelen die deel uitmaken van het crisispakket van het kabinet.

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN