Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Kleinere vakantiepiek op Schiphol

HET PAROOL 6 Jul.09

Schiphol verwacht tussen 24 en 27 juli ongeveer 43.000 minder reizigers in 2008. Foto ANP
SCHIPHOL - Het drukste vakantieweekeinde op Schiphol, eind deze maand, wordt een stuk minder druk dan vorig jaar. Schiphol verwacht tussen 24 en 27 juli ongeveer 43.000 minder reizigers in 2008. Ongeveer 496.000 reizigers deden vorig jaar tijdens het drukste vakantieweekeinde Schiphol aan. Dit jaar zullen dat er naar verwachting rond 453.000 zijn.

Het gaat er steeds meer op lijken dat de afname van het aantal passagiers op Schiphol veel groter is dan de zes tot tien procent die de luchthaven begin dit jaar voorspelde. Inmiddels wordt gehoopt dat de daling tot twaalf procent beperkt zal blijven. In mei heeft Schiphol ruim een half miljoen passagiers minder verwerkt dan in dezelfde maand een jaar eerder.

In totaal passeerden 3,9 miljoen reizigers op de luchthaven, een afname van 11,6 procent. Het aantal starts en landingen kromp tien procent naar 35.264. Volgens Schiphol is de afname een gevolg van de economische omstandigheden en de vliegtaks. In de meivakantie vlogen 140.000 mensen minder via de luchthaven, dan een jaar eerder.

De luchtvrachtsector wordt nog veel zwaarder getroffen door de crisis. In mei werd op Schiphol bijna een kwart minder vracht verwerkt dan een jaar eerder. Vanaf vandaag hoeven reizigers op Schiphol geen vliegtaks meer te betalen. De afschaffing van de omstreden maatregel werd gevierd met een taart van tweehonderd meter lang en korting in de winkels.

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN