Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Vliegtaks gaat snel terug naar reiziger

Nederlands Dagblad - Economie 9 Jun.09

DEN HAAG - Reisorganisaties en vliegmaatschappijen hebben een grootscheepse operatie op touw gezet om de vliegtaks zo snel mogelijk terug te storten naar de reizigers. Wie een ticket heeft met een vertrekdatum van na 1 juli heeft recht op teruggaaf.
Mensen die binnen Europa gaan vliegen krijgen 11,25 euro terug. Voor vluchten buiten Europa komt 45 euro retour.

Het kabinet zette recent per 1 juli een streep door de vliegbelasting. De luchtvaart en reisbranche hadden daarop aangedrongen, omdat het goed zou zijn voor de economie.

Mensen die rechtstreeks een ticket hebben gekocht bij een vliegmaatschappij krijgen de vliegtaks automatisch teruggestort. Dat gebeurt via de IATA, het administratiekantoor van de vliegmaatschappijen.

De vliegtaks van degenen die bij een reisbureau aanklopten voor een pakketreis - een vlucht, in combinatie met een strandvakantie of een rondreis - wordt verrekend met het restantbedrag van de reissom, dat zes weken voor vertrek moet worden voldaan.

De branchekoepel van reisorganisaties ANVR verwacht dat alles zonder grote problemen zal verlopen. ,,We hebben duidelijke afspraken gemaakt met de luchtvaartmaatschappijen'', zegt Mirjam Dresmé van de ANVR.

Vliegtuigpassagiers die na 1 juli naar ons land vliegen, hebben ook recht op teruggaaf van de vliegtaks. Dat geld zien ze binnenkort vanzelf op hun bankrekening verschijnen, verzekert de BARIN, de belangenorganisatie van vliegmaatschappijen.

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN