Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

'Luchtvaart schoner, zuiniger, stiller'

BNdeStem.nl door Frans van den Berg 8 Sep.09

SCHIPHOL - De luchtvaart moet schoner, zuiniger en stiller worden.

Wanneer het Nederlandse bedrijfsleven fors op inzet op innovatie kan dat ook nieuwe export opleveren in de vliegtuigbouw, luchthavensystemen (bagage en veiligheid) en alternatieve brandstoffen.

De luchtvaartsector heeft op verzoek van minister Camiel Eurlings van verkeer en vervoer zelf alle innovatieplannen bekeken en gebundeld tot een plan voor de komende jaren.

Schiphol, KLM, Stork, de luchtmacht, de luchtverkeersleiding, onderzoekbureaus als TNO, NLR en TU Delft hebben samen met bedrijven de koppen bij elkaar gestoken. Doel is om de positie van Schiphol als belangrijke luchthaven voor passagiers en vracht veilig te stellen en daarmee het bedrijfsleven dat profiteert van de luchthaven. Ook elders in Nederland verdienen veel bedrijven aan vliegtuigbouw, ontwikkeling en onderhoud. Dat de CO2-uitstoot wordt teruggedrongen is een absolute noodzaak, net als de geluidsoverlast. Juist in een dichtbevolkt land als Nederland zal de overheid eerder regels stellen aan geluid en uitstoot en dat stimuleert de sector weer om met innovatieve oplossingen te komen. Zo ontwikkelt een Nederlands consortium een demonstratievlucht met algen als alternatief voor kerosine.

Juist in Nederland kan zo met de kennis op het gebied van planten en petrochemie een nieuwe bedrijfstak ontstaan. Vliegtuigen moeten daarnaast lichter worden, meer gestroomlijnd met betere motoren en met aangepaste vlieg- en taxitechnieken.

Nu al landen toestellen 's nachts via een zogeheten glijvlucht op de Polderbaan en dat is stiller en zuiniger. Zodra het Nederlandse luchtruim aaneen wordt gesmeed tot een geheel, kunnen piloten niet alleen via de kortste route vliegen, maar ook al eerder beginnen met die glijvluchten.

Een plan van de luchtvaartsector moet de positie van Schiphol als belangrijke luchthaven voor passagiers en vracht veilig stellen.

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN