Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Airlines presenteren milieuvoorstellen

Zakenreis.nl 22 Sep.09

De International Air Transport Association (IATA) heeft zijn voorstellen voor de aankomende klimaattop in Kopenhagen in december gepresenteerd tijdens een milieuconferentie van de Verenigde Naties in New York. De luchtvaart roept wereldleiders op om een mondiale aanpak te realiseren om uitstoot van airlines te reduceren onder toezicht van de International Civil Aviation Organization (ICAO) en in samenwerking met IATA.

“Klimaatverandering is een mondiaal probleem,” laat secretaris-generaal Giovanni Bisignani van IATA weten. “We hebben een mondiale benadering nodig voor deze industriële sector als we effectief de klimaatverandering willen bestrijden. Instrumenten die zijn bedacht voor vervuilers op de grond zullen niet effectief werken voor de luchtvaart, die op een vlucht grens- en zeeoverschrijdend CO2 kan uitstoten. En nu al zorgen ongecoördineerde nationale en regionale systemen voor een lappendeken aan bestraffende belastingen die de schatkisten van regeringen vullen, maar weinig doen om de uitstoot van luchtvaartmaatschappijen effectief te bestrijden. Het Kyoto-protocol zegt dat staten de luchtvaart moeten aanspreken via ICAO. De mondiale standaarden en samenwerking met de industrie van ICAO hebben het vliegtuig tot de veiligste vorm van vervoer gemaakt. Een wereldwijde, sectorale aanpak voor de luchtvaart kan met hetzelfde leiderschap resultaten boeken voor de airlines en het milieu.”

Bisignani presenteerde een rapport met daarin drie doelstellingen die de industrie wil realiseren.
1. Vermindering van de CO2-uitstoot door jaarlijkse gemiddeld 1,5 procent minder brandstof te verbruiken tot 2020.
2. Stabilisering van de uitstoot met CO2-neutrale groei tot 2020.
3. 20 procent minder CO2-uitstoot in 2050 vergeleken met het niveau van 2005

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN