Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

KLM viert negentigste verjaardag Preseident-directeur voorziet grootste veranderingen op gebied van brandstof

Tours PRess Holland 7 Oct.09

KLM viert vandaag, woensdag 7 oktober, haar 90ste verjaardag. Op 7 oktober 1919 werd de ‘Koninklijke Luchtvaart Maatschappij voor Nederland en Koloniën' (KLM) opgericht. KLM is de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende luchtvaartmaatschappij ter wereld. De viering op 7 oktober vormt het slotstuk van een jaar in het teken van ‘KLM 90’. Air France, de luchtvaartmaatschappij waarmee KLM sinds 5 jaar is gefuseerd, viert vandaag haar 76ste verjaardag.

Symposium
President-directeur Peter Hartman sprak vanochtend tijdens een symposium van het National Aerospace Laboratory (NLR) over de toekomst van de luchtvaart. Voor de nabije toekomst zitten de echte veranderingen vooral in de ontwikkeling en toepassing van duurzame brandstoffen. “Daar zijn we nu al volop mee bezig en we hopen daar, als de economische crisis ten einde is, nog voortvarender mee aan de slag te kunnen.”

Toestellen over 20 jaar
Voor de vliegtuigen zelf ziet Hartman de komende twintig jaar geen grootse ontwikkelingen. “Daarna echter”, zo zei Hartman, “zullen we te maken krijgen met een hele nieuwe generatie toestellen en zullen we mogelijk afscheid nemen van het bekende concept van de buis met vleugels en motoren. Hoe dat concept er precies uit zal zien weet ik niet maar veranderen gaat het.”

Activiteiten
Het symposium, waar ook minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat sprak, maakte onderdeel uit van een dag vol activiteiten die in het teken stonden van de verjaardag. ’s Ochtends vroeg ontving Hartman uit handen van President-directeur Jos Nijhuis van Schiphol een levensgrote zingende verjaardagskaart, mèt een echte band erin.

Monument Albert Plesman
De oudste en jongste KLM’ers legden in Den Haag bloemen bij het monument van Albert Plesman, de eerste President-directeur van KLM. Tussen de middag is er een lunch voor 90 genodigden in de Dutch Dakota Hangar. De feestelijkheden worden vanmiddag in aanwezigheid van Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven afgesloten in museum Van der Togt in Amstelveen.

Bescheiden
KLM heeft haar 90ste verjaardag op een bescheiden manier gevierd. De start was op 1 januari dit jaar met een feestelijke vlucht, de ‘Celebration Flight’. Op deze vlucht waren onder meer 90 zieke kinderen van de Stichting de Hoogvliegers. Een ander gedenkwaardig evenement was de doop van de KLM Tulp door President-directeur Peter Hartman en voormalig topmodel Frederique van der Wal. In juli werden negentig ouderen die nog nooit gevlogen hadden, door KLM getrakteerd op een luchtdoop.

Vrachtwagen
Dit najaar reist KLM door Europa met een hiervoor speciaal ingerichte vrachtwagen. Met deze ‘Tour of Inspiration’ presenteert KLM in dertig Europese steden haar complete aanbod van producten en diensten. De toer startte op 18 september op in Billund (Denemarken) en eindigt op 7 november in München (Duitsland).

Blue for Kenya
KLM steunt tijdens haar jubileumjaar ook het goede doel: Cycling Blue for Kenya. Dit is een project in samenwerking met de stichting Cycling out of Poverty waarbij de fiets centraal staat. De komende drie maanden is Cycling Blue een Aircares project. Het project omvat opleidingen tot fietsenmaker, het opzetten van fietswerkplaatsen in Kenia en het financieren van fietsen voor Keniaanse kinderen die meer dan tien kilometer van school wonen.

Familieleden
Voor het personeel en hun vrienden en familieleden hield KLM tijdens het afgelopen weekend Open Huis. Bijna 40.000 mensen maakten van de gelegenheid gebruik om KLM-onderdelen te bezoeken waar ze in hun werk niet mee in aanraking komen.

Luchtvaartnieuws.nl 07-10-2009

Amstelveense koopmanswoning jubileumhuisje KLM

AMSTELVEEN - Een replica van het ‘Wester-Amstel’ huis in Amstelveen is het negentigste ‘business class huisje’ van KLM. President-directeur Peter Hartman van KLM maakte dat woensdag (7 oktober) bekend in het Museum Jan van der Togt in Amstelveen, waar tevens een fototentoonstelling over negentig jaar KLM is geopend.

Het huis -klik op:- ‘Wester-Amstel’ uit 1662 is één van de oudste nog bestaande koopmanshuizen in Nederland. KLM op haar beurt is de oudste luchtvaartmaatschappij die nog steeds onder eigen naam opereert. In Amstelveen is het hoofdkantoor van KLM gevestigd.

Bij de bekendmaking van het jubileumhuisje en de opening van de tentoonstelling overhandigde Hartman tevens het eerste exemplaar van het boek 'House no. 90' aan Pieter van Vollenhoven. Dit boek is een speciale uitgave over de huisjescollectie van KLM

KLM reikt de Delftsblauwe huisjes sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw uit. Tegenwoordig gebeurt dat aan passagiers die intercontinentaal vliegen in de business class van KLM. Sinds 1994 loopt het aantal huisjes in de collectie synchroon met de leeftijd van KLM en wordt op 7 oktober, de verjaardag van KLM, steeds een nieuw huisje gepresenteerd.

Van onze redactieTerug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN