Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Binnen twee weken duidelijkheid over komst Germanwings naar Beek

Limburger.nl 15 Sep.10

Binnen twee weken beslist de Duitse vliegmaatschappij Germanwings of ze gaat vliegen vanaf de Limburgse luchthaven Maastricht Aachen Airport (MAA).

Germanwings en MAA zijn al een tijdje in gesprek. aanleiding is het Duitse plan om vliegtax in te voeren. Deze vliegbelasting (25 euro per ticket) maakt deel uit van het Duitse regeringsplan om de begroting sluitend te krijgen. Nederland heeft een dergelijke vliegtax ook gehad tot vorig jaar. Toen werd de regeling afgeschaft omdat vliegmaatschappijen en passagiers uitweken naar Duitsland en BelgiŽ. Dat zorgde voor miljoenenverliezen in de Nederlandse vliegbranche.

In Duitsland lijkt dat Nederlandse scenario zich te herhalen. Germanwings wil vluchten van Keulen verplaatsen naar Maastricht. Directeur Sander Heijmans van MAA wil niet zeggen om hoeveel bestemmingen het gaat, noch om hoeveel vluchten. ĄDit is echt heel serieus. Kan ik zeggen dat ze definitief komen: nee. Maar als het doorgaat betekent het een substantiŽle uitbreiding van ons aanbod." Volgens Heijmans heeft MAA genoeg capacioteit om de extra vluchten op te vangen. Zowel in de terminal als ook qua en vlieg- en geluidsbelasting.

Als de regeling wordt goedgekeurd door de politiek, gaat de vliegbelasting in op 1 januari 2011. "Als Germanwings komt, verwachten we dat ze in maart of april beginnen met vliegen vanaf onze luchthaven", zegt Heijmans,

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN