Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Duitse TO's berekenen taks door

Reisrvue Emailnieuwsbrief door Paul Eldering 8 Sep.10

De Duitse vliegtaks zorgt voor veel ophef bij onze oosterburen. Sommige reisagenten weigeren nu al extra te betalen voor bestaande boekingen van pakketreizen met vertrek in 2011. De gemoederen lopen hoog op, waarbij er opvallend vaak onduidelijkheid is over de ook in Duitsland zeer omstreden heffing.

Grote touroperators als TUI en Thomas Cook berekenen de belasting intussen door aan klanten, inclusief een opslag voor reisbureaucommissie en ICT-kosten. Airlines staan met de rug tegen de muur, als IATA-regels voor ticketing botsen met de (taks)voorwaarden in de reisbranche. Er dreigt chaos over de incasso.

Nederlandse airports
Nederlandse luchthavens lachen in hun vuistje over de commotie in Duitsland. Maar Nederlandse touroperators die ook vanaf Duitse grensvliegvelden vliegen, zijn niet blij met de situatie. Zo heroverweegt Sundio de eigen vluchten vanaf Weeze, omdat de stoelprijs omhoog moet. 'Een beslissing voor 2011 hebben we echter nog niet genomen', zegt topman Joost Romeijn.

Onder druk
De toeslagen voor vliegreizen, variŽrend van 8 tot 45 euro, komen in Duitsland op een slecht moment, nu de onzekere economie de boekingen ook volgend jaar flink onder druk zal zetten.

© Reisrevue 2010.

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN