Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Staatssecretaris Atsma krijgt luchtvaart in portefeuille

Luchtvaartnieuws.nl 14 Oct.10

DEN HAAG - Staatssecretaris Joop Atsma van het ministerie van Infrastructuur en Milieu gaat op dit nieuw samengestelde departement de onderwerpen luchtvaart en milieu onder zijn hoede nemen. Dat maakte een woordvoerder donderdag bekend. Eerder was al duidelijk dat hij het dossier water (behalve vaarwegen) in zijn takenpakket krijgt.

Een ander aandachtsgebied van de CDA-bewindsman is het KNMI.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu kwam tot stand door (delen van) de vroegere departementen VROM en Verkeer & Waterstaat samen te voegen. Atsma gaat op Infrastructuur en Milieu samenwerken met VVD-minister Melanie Schultz van Haegen, die eerstverantwoordelijke wordt voor de resterende onderwerpen.
(c) Reismedia / ANP

---------------------------------

Melanie Schultz van Haegen maakt rentree op luchtvaartterrein

Luchtvaartnieuws.nl 14-10-2010

DEN HAAG - Als minister van Infrastructuur en Milieu komt Melanie Schultz van Haegen (40) voor een deel op bekend terrein terecht. Ze was al vijf jaar staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat, dat opgaat in het nieuwe ministerie, voor ze in 2007 de politiek vaarwel zei. Tijdelijk, zo blijkt nu. Na haar rentree kan ze alsnog laten zien waarom ze indertijd gold als hét vrouwelijk talent van de VVD.


Schultz werd in haar eerdere Haagse jaren vaak in een adem genoemd met Mark Rutte, net als zij staatssecretaris van VVD-huize en ook alom gezien als jong en aanstormend talent. Bovendien waren beiden VVD'ers die er niet voor terugdeinsden de eigen partij eens wakker te schudden. De liberalen moesten maar eens af van hun Wassenaarse imago en een meer sociaal-liberale koers gaan varen, vonden de twee.

Tegenwoordig wil Rutte daar niets meer van horen omdat voor hem liberaal ook sociaal is. Schultz zei de politiek vaarwel om directeur zorginkoop bij Achmea te worden. Als minister kan ze laten zien dat ze zich sinds 2007 breder heeft ontwikkeld en haar leiderschapskwaliteiten heeft verbeterd, want dat hoopte ze te bereiken, zei Schultz toen ze haar vertrek uit Den Haag aankondigde.

Schultz maakte sinds haar entree in de politiek snel carrière binnen de VVD. In 2002 werd ze op 32-jarige leeftijd al staatssecretaris in het kabinet-Balkenende I. Het was het voorlopige hoogtepunt van een vlotte carrièrepolitica die in Leiden in de gemeentepolitiek begon. Hier werd ze in 1994 lid van de gemeenteraad. Voor ze overstapte naar de landelijke politiek, was ze nog wethouder.

Als staatssecretaris werd ze verantwoordelijk voor luchtvaart, water en het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI). In het tweede kabinet-Balkenende werd haar pakket verzwaard met de spoorsector.
Met name aan de luchthaven Schiphol had ze een hele kluif. Zo kraakten de linkse oppositie en de milieubeweging de plannen van Schultz en haar collega-staatssecretaris Pieter van Geel (Milieu) om verdere groei van Schiphol mogelijk te maken.

Na vijf jaar staatssecretaris in drie kabinetten-Balkenende te zijn geweest, kan Schultz als minister in het kabinet-Rutte laten zien dat ze net als de premier haar status van talent echt is ontgroeid.


(c) ANP
Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN