Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

'Minder geluidsoverlast Schiphol door omzichtiger banengebruik'

Het Parool 2 Nov.10

AMSTERDAM - Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Joop Atsma (CDA) heeft maandag op Schiophol het startsein geven voor een proef met een ander gebruik van start- en landingsbanen om de geluidsoverlast voor omwonenden te beperken.

,,De positie van Schiphol versterken kan alleen wanneer je ook oog hebt voor de omgeving. Voor de mensen die rond de luchthaven wonen en dagelijks aan den lijve ondervinden wanneer vliegtuigen overkomen'', zei Atsma. De CDA'er heeft binnen het nieuwe ministerie van Infrastructuur en Milieu de luchthavenzaken onder zijn beheer gekregen. En hij mocht gisteravond meteen zijn eerste officiŽle plechtigheid verrichten: het startsein geven voor de tweejarige proef met een nieuw geluidsstelsel rond de luchthaven.

Dat plan is door de overheid, luchtvaartsector en de bewoners uitgedokterd onder leiding van Hans Alders. Aan die overlegtafel was twee jaar geleden al een akkoord gesloten over een selectieve groei van Schiphol naar 510.000 vluchten in 2020.

,,Die uitgangspunten heeft het nieuwe kabinet ook overgenomen. Wat dat betreft staat de mainport Schiphol niet ter discussie. Tijdens de crisis hebben gezien wat het effect van minder vliegen is op de werkgelegenheid in de regio. En met 120.000 banen is Schiphol een van de belangrijkste banenmotoren van Nederland. En met 230 verbindingen is het het hart van Nederland. Daarom ben ik zo blij dat tevens een pakket van hinderbeperkende maatregelen is afgesproken,... Lees verder...

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN