Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Paar dollar toeslag op transatlantische vluchten Delta Airlines - Ook Golfmaatschappijen verhogen ticketprijs om ETS

Zakenreisnieuws.nl 3 and 4 Jan.12

ATLANTA - Delta Air Lines rekent sinds 2 januari een toeslag van drie dollar op vluchten tussen de VS en Europa. De toeslag geldt per enkele reis en wordt alleen in rekening gebracht op tickets die in de VS zijn gekocht. In een reactie tegenover Reuters wil Delta niet zeggen of de toeslag een compensatie is voor de kosten van het Europese emissiehandelssysteem.

Sinds 1 januari van dit jaar is ook de luchtvaart in het systeem opgenomen. Luchtvaartmaatschappijen die vluchten van en naar Europa uitvoeren zijn verplicht aan de handel in uitstootrechten deel te nemen. Vooral Amerikaanse vervoerders hebben heftig tegen de invoering van het systeem geprotesteerd.

Steeds meer luchtvaartmaatschappijen geven inmiddels aan dat de passagiers voor de extra kosten zullen moeten opdraaien. De manier waarop dat gebeurt, verschilt per maatschappij. Ook vluchten van KLM worden door de Europese wetgeving duurder.Ook Golfmaatschappijen verhogen ticketprijs om ETS
3-1-2012

DUBAI - De invoering van de Europese emissiehandel (EU ETS) zal ook de passagiers van Emirates en Etihad in de portemonnee raken.
Beide bedrijven bevestigden dinsdag dat de kosten van het systeem worden doorberekend aan hun passagiers. Het omstreden handelssysteem is sinds 1 januari van dit jaar van kracht.

Maandag maakte Lufthansa al bekend dat reizigers extra moeten betalen.

Van onze redactie

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN