Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Europa teleurgesteld over voortgang Single European Sky

Zakenreis.nl 15 Oct.12

De Europese Commissie is teleurgesteld over de voortgang van de Single European Sky (SES). De negen Functional Airspace Blocks (FABís), waarin het luchtruim als eerste stap moet worden verdeeld, zijn niet conform de afspraken begin december ingericht. Verder zijn de originele doelstellingen voor kostenefficiŽntie en prestaties bijgesteld door individuele EU-lidstaten. Daardoor zien de gebruikers van het luchtruim zich voor kosten gesteld, die juist verlaagd hadden moeten worden. Europees Commissaris Siim Kallas, die verantwoordelijk is voor Transport, laat weten dat lidstaten aansprakelijk zullen worden gesteld voor het niet nakomen van de afspraken. ďFABís moeten echte operationele verbeteringen opleveren. Het is niet genoeg dat ze op papier bestaan,Ē aldus Kallas.

Doordat het Europese luchtruim is verdeeld over zoín veertig luchtverkeersleidingen, moeten vliegtuigen per vlucht gemiddeld 42 km omvliegen. De inefficiŽntie kost op jaarbasis 5 miljard euro.

bron: www.zakenreis.nl

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN