Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Brussel wacht met CO2-taks voor luchtvaart (BNRadio Interview)

BNRadio door BNR Webredactie 12 Nov12

Brussel heeft zijn CO2(kooldioxide)-belasting voor de luchtvaart geschorst. De Europese Commissie is bereid één jaar te wachten op een wereldwijd akkoord.
Frank Allard: "Een dergelijke afspraak moet voor de hele wereld gelden, niet alleen voor Europa. De concurrentie moet gelijk blijven"
Dat maakte Europees commissaris Connie Hedegaard van Milieuactie maandag bekend. De heffing tijdelijk stopgezet om een "positieve atmosfeer te scheppen'' voor onderhandelingen, aldus Hedegaard.

De commissie vindt dat luchtvaartmaatschappijen moeten betalen voor het vervuilen van de lucht met broeikasgassen. Brussel besloot tot een heffing op de CO2-uitstoot voor vluchten vanaf en naar luchthavens van de EU, die op 1 januari inging. Noorwegen, Liechtenstein en IJsland doen ook mee.

De regeling stuitte meteen op veel verzet. Niet EU-landen spraken over een schending van internationale wetgeving.

Commissaris Hedegaard hoopt nu dat onderhandelingen leiden tot internationale regelgeving. Ze toonde zich optimistisch na de "bemoedigende resultaten'' van de jongste vergadering van de internationale organisatie voor de burgerluchtvaart ICAO. De ICAO besloot onder meer een groep op te zetten die zich gaat buigen over een wereldwijde invoering van de heffing.

Het besluit wordt goed ontvangen door Frank Allard, voorzitter van luchtvaartkoepel BARIN (Board of Airline Representatives In the Netherlands). Zijn reactie op BNR: "Het is een stap in de goede richting. Een dergelijke afspraak moet voor de hele wereld gelden, niet alleen voor Europa. De concurrentie moet gelijk blijven."

For BNRadio interview with BARIN click on below mentioned link

bron: www.bnr.nl/incoming/519855-1211/co2.mp3/BINARY/co2.mp3.mp3?download

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN