Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

'Vliegtaks was dinsdag alweer van tafel'

Zakenreisnieuws.nl 9 Oct. 2013

DEN HAAG - De luchtvaart- en reissector kan weer rustig ademhalen: de herinvoering van vliegtaks is van de baan. De door GroenLinks gewenste heffing op vliegtickets zat dinsdagavond al niet meer in het pakket van mogelijke bezuinigingen voor volgend jaar. Dat stellen verscheidene bronnen rond de onderhandelingen.

De omstreden taks zat in eerste instantie als een lastenverzwaring in het pakket met een hoogte van 200 miljoen euro. Het gehele pakket aan mogelijke bezuinigingen bestaat op het moment uit tussen de 20 tot 30 maatregelen, die opgeteld leiden tot een besparing van 6 miljard euro op de overheidsfinanciŽn.

Dinsdag trok de luchtvaartsector nog naar het plein in Den Haag om te protesteren tegen de mogelijke invoering van de vliegtaks. 'Vliegtaks werkt niet' scandeerde personeel van onder meer KLM, Transavia en Schiphol. Ook werd een petitie overhandigd. Later op de dag was de omstreden heffing op vliegtickets dus alweer van tafel.

Of andere GroenLinks-wensen, zoals een hogere aanschafbelasting voor auto's en meer belasting voor grootverbruikers van bijvoorbeeld water nog op tafel liggen, is niet bekend. Voor GroenLinks was het gebrek aan vergroening in het belastingstelsel ťťn van de redenen woensdag om af te haken.

De financieel woordvoerders van de oppositiepartijen D66, ChristenUnie, SGP en die van de regeringspartijen VVD en PvdA zitten op dit moment weer bij minister Jeroen Dijsselbloem van FinanciŽn aan tafel. Waarschijnlijk sluiten de fractievoorzitters en premier Mark Rutte woensdagavond weer aan.

(c) Reismedia / ANP


bron: www.zakenreisnieuws.nl

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN