Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Topondernemers eisen beter natuurbeleid

de Volkskrant - 13Dec06

Topondernemers eisen beter natuurbeleid
Van onze verslaggever


AMSTERDAM - Ruim tachtig topbestuurders in Nederland willen dat het nieuwe kabinet meer aandacht geeft aan de bescherming van het leefmilieu.

Wij, mensen werkzaam in nationale en internationale bedrijven en instellingen, maken ons grote zorgen over het verdwijnen van ecosystemen en planten- en diersoorten’, schrijven de ondernemers op eigen titel, in een open brief aan de kabinetsinformateur, het kabinet en de leiders van de fracties in de Tweede Kamer.

De bestuurders vinden dat het natuur- en milieubeleid de afgelopen jaren te weinig aandacht heeft gehad in de nationale politieke discussie. ‘De natuur vormt de basis van ons bestaan, dit moeten we behouden voor nu en voor de toekomst.’

De brief is ondertekend door onder anderen bestuursvoorzitter Rijkman Groenink van ABN Amro, toezichthouder Antony Burgmans van Unilever, topman Peter Bakker van TNT, Shell-directeur Rein Willems, SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan en Leo van Wijk, de tweede man van Air France-KLM.

Initiatiefnemer van de brief is de natuurorganisatie IUCN, waarin overheden, wetenschappers en natuurorganisaties samenwerken. ‘We hebben last van een terugtrekkende overheid. Het kabinet beperkt zich tot het erkennen van problemen’, zegt Pieter van der Gaag van IUCN.

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN