Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Luchtreiziger vlucht voor de ecotax - STEEDS VAKER OP VAKANTIE VIA BUITENLANDS VLIEGVELD

De Telegraaf door ARNOLD BURLAGE - 15Mar.07

• Steeds meer reizigers kiezen een buitenlandse luchthaven om de ecotax te ontlopen. En parkeren is ook nog goedkoper dan op Schiphol.

AMSTERDAM - De ecotax op vliegtickets, die is vastgelegd in het regeerakkoord, krijgt nog voor de invoering al negatieve effecten. Reisorganisaties treffen nu al maatregelen om het aantal vliegvakanties via luchthavens in de buurlanden sterk verder uit te breiden om zo te ontkomen aan de verwachte stijging van vliegprijzen met zeker €25 tot 30 euro.
„We bekijken hoe we op de dichtbijgelegen vliegvelden in Duitsland en België meer capaciteit kunnen gaan inzetten. Voor grote delen van het land is dat nu vaak al een aantrekkelijke optie”, zegt algemeen directeur Gerard Helming van Thomas Cook, dat het reismerk Neckermann voert. De luchthaven bij Luik is één van de kapers op onze kust, die behalve Zaventem en Charleroi in België en Weeze en Düsseldorf in Duitsland actief touroperators en hun passagiers uit ons land werven, niet uitsluitend meer uit zuidelijk en oostelijk Nederland.
De topman van Thomas Cook: „Wij vliegen vanwege veel lagere luchthaventoeslagen vanuit Luik nu al naar 20 Europese bestemmingen. De groei van het aantal passagiers uit Nederland - 70% - bewijst dat het zonder de ecotax nu al wordt gewaardeerd”, Schiphol president Gerlach Cerfontaine waarschuwde recent al voor de risico’s van de milieuheffing. Hij vreest dat prijsvechters ook niet langer voor Schiphol kiezen. Veel toeristen gaan dan voor ons land verloren.
De vliegtarieven van de lowbudgetmaatschappijen zijn vaak zelfs lager dan de nu voorgenomen tax.
De buitenlandse luchthavens trekken nu jaarlijks al vele tienduizenden reizigers uit Nederland. De bereikbaarheid is vaak beter dan van Schiphol en luchthavenbelastingen en parkeertarieven dikwijls lager.

De topman van Thomas Cook: „Wij bieden al jaren de mogelijkheid van vertrek vanaf buitenlandse vliegvelden, zowel naar Europese als intercontinentale bestemmingen. Alleen al bij Neckermann maken ruim 60.000 passagiers daarvan jaarlijks gebruik en dat aantal groeit nu al met zo’n 20% sterker dan ooit. Ik houd er rekening meer dat die tax voor een verdubbeling gaat zorgen.”
Vooral reisorganisaties, die onderdeel zijn van de grote internationale reisconcerns, zoals Thomas Cook en TUI Nederland, kunnen gemakkelijk met capaciteit van Schiphol schuiven naar de buurlanden. De ecotax zal, volgens de reisen luchtvaartsector, de concurrentiepositie van Nederland sterk verslechteren. De winnaars zijn de luchthavens over de grens. „De milieuvervuiling, waartegen de ecotax is bedoeld, zal er dus niet minder op zijn”, zegt Cerfontaine.Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN