Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Martinairpresident: Ecotax is oplichterij

De Telegraaf door ARNOLD BURLAGE - 25 Apr.07

SCHIPHOL, woensdag
De luchtvaartsector heeft het kabinet in een brief laten weten dat voorlopig geen medewerking wordt verleend aan het innen van de ecotax die PvdA-minister Wouter Bos vanaf volgend jaar wil gaan opleggen.
Vliegtickets worden door de milieuheffing circa 25 euro duurder. Martinairtopman Arie Verberk noemde dat gisteren bij de presentatie van een verlies van 7 miljoen euro in 2006 „een klap voor de luchtvaartsector”.
De president van Martinair vindt de aangekondigde ecotax, die 370 miljoen euro moet gaan opbrengen, „belazerij om het gat van Wouter Bos te dichten en dat gat is groter dan hij had gedacht”.
„Het is ook geen milieuheffing, maar een ordinaire belasting. Ik denk niet dat we daaraan gaan meewerken”, zegt Verberk.

Het kabinet heeft de luchtvaartsector gevraagd mee te denken over een systeem om de ecotax te gaan innen. „We hebben een gesprek geëist met de betrokken ministers om te horen waarmee ze nou precies bezig zijn.”Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN